Mas Amiel Maury Vintage 2018 (37,5 cl)

Mas Amiel Maury Vintage 2018 (37,5 cl)

1658

Väkevöity, makea (sokeria noin 100 g/l) Grenache-lajikkeesta tehty viini Etelä-Ranskasta, Mauryn viinialueelta. LVB-portviinien tyylinen viini. Väri on tumman punainen ja nuorekkaan sinertävä. Tuoksu on tummien marjojen ja mausteiden sävyttämä; mustaherukkaa, karhunvatukkaa, kirsikkaa, vaniljaa, tummaa suklaata. Maku on täyteläinen, makea, kypsän marjaisa ja pitkä. Täydellinen kumppani suklaisille jälkiruuille tai vahvoille juustoille.

EUR 20

Mas Amiel-tilan tarina alkoi vuonna 1816 kun Raymond Amiel voitti tilan korttipelissä Perpignanin piispalta! Vuonna 1910 tila myytiin talousvaikeuksien takia Charles Dupuylle ja hänen pojalleen Charlesille. Kaksikko panosti tilan ja sen tuotteiden kehittämiseen ja Mas Amielin maine alkoi kasvaa. Vuonna 1997 tila myytiin Olivier Decellelle, joka omistuksessa on myös laadukkaita viinitiloja Bordeauxin alueella (mm. Château Jean-Faure, Saint-Emilionissa). Mas Amielin tila sijaitsee Mauryn kylän lähellä Roussillonin alueen luoteiskolkassa. Mauryn kylä tunnetaan hienoista väkevöidyistä viineistään ja Mas Amiel on alueen johtava yksityinen viinitalo. Hallussaan sillä on noin 150 hehtaaria viljelysmaata, jonka alueella viljellään tummia lajikkeita, kuten grenache noir, carignan, syrah ja mourvèdre, sekä vaaleita lajikkeita, kuten grenache gris, muscat petits grains, muscat alexandrie, maccabeu, marsanne ja roussanne. Talon päätuotteita ovat makeat, väkevöidyt Maury-viinit (Vin Doux Naturel), joita tuotetaan erityisesti grenache-lajikkeista, sekä hienot vaaleat Muscat de Rivesaltes viinit. Makeiden viinien ohella Mas Amiel tuottaa myös kuivia valkoviinejä ja punaviinejä.

Mauryn alue on kooltaan noin 2000 hehtaaria ja muodostaa oman maantieteellisen kokonaisuuden Rivesaltesin viinialueen sisällä. Alueen erikoisuutena voidaan pitää sen maaperää, joka on mustaa liuskekiveä. Rypäleet kypsyvät alueella erittäin hyvin ja tuloksena on syvänvärisiä, voimakkaita viinejä.