Mâcon-Villages Chameroy 2018

Mâcon-Villages Chameroy 2018

1469

Mâcon-Villages Chameroy edustaa klassista valkoista Burgundia ja heijastaa chardonnay-rypäleen ja alueen kalkkipitoisen maaperän yhdistelmää. Luonteeltaan se on hieman voimainen, lempeä ja runsas. Aromeissa hieman päärynää, sitrusta ja kypsää omenaa. Viinin käyminen ja kypsytys on tehty terästynnyreissä ja sen on annettu läpikäydä myös pehmentävä malolaktinen käyminen. Rypäleet viiniin on hankittu Louis Latourin sopimusviljelijöiltä, arvostetuilta tiloilta Mâcon-Villagesin alueelta. Viini sopii vaikkapa kermaisten kalaruokien ja äyriäisten kera nautittavaksi.

EUR 18

Maison Louis Latour on yksi arvostetuimmista-perheyrityksistä Burgundissa. Louis Latour tunnetaan koko maailmassa laadukkaista puna- ja valkoviineistään ja yhtiö on rakentanut mainetta perinteitä kunnioittaen sekä uusia innovaatiota kehittäen. Latourin perhe on ollut viininviljelijöitä jo aina 1600-luvulta lähtien ja hitaasti rakentaen on syntynyt ainutlaatuinen Domaine, joka nykyään käsittää noin 50 hehtaaria. Kaikki tilan rypäleet vinifioidaan historiallisella Château Corton Granceyn tilalla, Aloxe-Cortonissa. Viinitila oli aikoinaan ensimmäinen varta vasten vinifiointia varten suunniteltu tila Ranskassa ja on nykyään vanhin edelleen toimiva. Vuodesta 1985 Louis Latour on myynyt viinit oman viinitarhan nimellä Domaine Louis Latour.
Latourin perhe perusti Maison de négoce -vientiyhtiön vuonna 1797 ja se toimii edelleen samassa osoitteessa kuin perustettaessa, 18 Rue des Tonneliers de Beaune.