Les Cassagnes Côtes du Rhône Villages 2016, La Nerthe

Les Cassagnes Côtes du Rhône Villages 2016, La Nerthe

79887

Hieno, kypsä etelä-rhônelainen punaviini. Sekoitus Grenache (60%), Syrah (30%) ja Mourvedre (10%) -lajikkeita. Rypäleet on kerätty Sérignan-du-Comtatin alueelta, Domaine de la Renjarde-tilalta. Viini on silkkinen, kypsän kirsikkainen, mausteinen ja lempeä. Karitsankyljyksille yrttien ja valkosipulin kera.

91/100p Wine Advocate: The plush, velvety, fruit-forward 2016 Cotes du Rhone Villages les Cassagnes de la Nerthe is a medium to full-bodied beauty. No, it's not the most complex wine, but it delivers tons of almond-tinged cherries, ample concentration and waves of supple tannins. The fruit here is compelling.

EUR 20

Château La Nerthe on yksi johtavista viininvalmistajista Etelä-Rhônen laakson Châteauneuf-du-Pape -alueella. Tilalla on tuotettu viiniä jo 1200-luvulta lähtien, mutta Château La Nerthen maine on suurilta osin nykyisen omistajan, vuodesta 1985 tilaa johtaneen Richardin perheen ansiota. La Nerthen punaviinituotanto keskittyy kolmeen alueelle tyypilliseen rypäleeseen (Grenache, Syrah ja Mourvèdre), mutta siitä huolimatta tilalla viljellään kaikkia 13:aa Châteauneuf-du-Papeen hyväksyttyä lajiketta.

1560-luvulta peräisin olevat kellarit on kaivettu suoraan kallioperään. Itse Château on rakennettu vuonna 1736. Valtaosa Château la Nerthen tuotannosta on punaviinejä. Niiden käyminen tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa, vanhoissa betoni- ja kivisammioissa tai suurissa puisissa astioissa.