Le Roc de Château Puybarbe 2017, Magnum 150,0 cl

Le Roc de Château Puybarbe 2017, Magnum 150,0 cl

vk112488A

Kauniin harmoninen, pehmeähkö ja hyvin hedelmäinen Bordeaux. Klassisia yrttisiä, luumuisia ja kirsikkaisia aromeja ja tasapainoisen juotava rakenne. Erinomainen viini paahdetulle ankarinnalle, karitsankyljyksille tai riistalle. Lajikkeet 86% Merlot, 12 % Cabernet Sauvignon ja 2% Cabernet Franc ja Malbec.

EUR 32

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 40 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita.