Le Roc de Château Puybarbe 2016

Le Roc de Château Puybarbe 2016

vk112480

Upea, erinomainen Bordeaux, jossa on täyteläisyyttä ja voimaa. Klassisen yrttisiä, luumuisia, hieman lakritsisia aromeja. Runsas, kypsän hedelmäinen, tasapainoinen ja sopivasti ryhdikkään tanniininen rakenne. Loistava tumman lihan viini, etenkin riista tai grillattu marmorihärkä yksinkertaisine lisukkeineen. Kokeile myös paahdetun ankanrinnan kanssa. Merlot 96%, Cabernet Franc ja Malbec.

90/100p Decanter Magazine

EUR 16

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 40 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita.