Itsasmendi 7 Txakoli 2016

Itsasmendi 7 Txakoli 2016

vk110551

Upea, raikas, "suolaisen" mineraalinen, aromikas ja voimakas huippu-valkoviini Biskajanlahden rannikolta, Bizkaiko Txakolinan viinialueelta. 

Itsasmendi on alueen arvostettu huipputuottaja, jonka viinit ovat huikean aromikkaita ja moniuloitteisia. Tämä Hondarrabi Zuri- ja Riesling-lajikkeesta tuotettu viini sopii raikkaille merenherkuille; äyriäisille, grillatuille kaloille mutta kokeile sitä myös aasialaisen keittiön maustetuille ruuille. Kokeile rohkeasti suomalaisten rapujen kanssa.

EUR 19

Itsasmendi on vuonna 1995 toimintansa aloitanut viinitalo, joka sijaitsee pienessä Guernican kaupungissa, Espanjan Baskimaassa, Biskajan maakunnassa. Itsamendillä on 35 hehtaaria viiniviljelmiä, jotka jakautuvat 15 eri tarhaan. Tilan omistaa sen enologi/tekninen johtaja Garikoitz Rios yhdessä neljän liikekumppanin kanssa. Biskajanlahden välitön läheisyys ja sen tuoma viileys tuottaa jänteviä, raikkaita ja aromikkaita viinejä, jotka Itsamendin käsissä tuottavat alueensa parasta laatua. Itsamendin viinit ovat isossa roolissa Baskimaan parhaiden ravintoloiden viinilistoilla.


Guernican kaupunki tuhoutui pahoin Espanjan sisällissodassa vuonna 1937 ja siitä muistuttamassa on Picasson kuuluisa maalaus Madridin Reina Sofia museossa.