Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä 

 

Kuinka nopeasti saan toimituksen?

Tilauksesi siirtyy automaattisesti varastolle käsittelyyn. Keräily sekä toimitustavan mukainen tilauksen käsittely vie yhden arkipäivän. Tyypillisesti toimitus perille tapahtuu viikon sisällä, usein muutamassa arkipäivässä. 

Mikäli tuotetta ei ole tarpeeksi varastossa tilaustasi varten tai kyse on ennakkoon tilattavista tuotteista, saat erillisen ilmoituksen tilauksen toimitusaikataulusta. 


Miten verot on hoidettu?

Tilaus toimitetaan joko Bottlescoutsin Tallinnan myymälän noutopisteeseen tai kuljetuksella Suomeen, jolloin annat tilaajana luvan Bottlescouts OÜ:n välittämään toimitustiedot erilliselle kuljetusliikkeelle. Auttaessaan kuljetuksen järjestämisessä Bottlescouts OÜ ottaa lainmukaisen vastuun valmisteverojen sekä arvonlisäverojen maksamisesta sekä ilmoittamisesta vastaanottomaan viranomaisille erikseen säädetyin ehdoin ja tavoin. Huolehdimme näistä veroedustajamme Prodeca Oy:n kautta (lupa FI2414978C00) kuluttaja-tilauksissa sekä sitten erikseen yrityskohtaisilla valtuutuksilla yritysmyyntimme kautta.  Noutotilauksessa verot maksetaan suoraan Viron valtiolle, joten sinun ei tarvitse huolehtia maksuista tai veroilmoituksista kumpaankaan maahan.


Miten viinit toimitetaan?

Voit valita seuraavista toimitustavoista:

DHL Express, myös e-liput: Pakettitoimituksista vastaa DHL. Tilaus toimitetaan tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen viimeistään 7 arkipäivän sisällä tilauksen keräilystä. DHL jakaa tuotteet pääsääntöisesti klo 16 mennessä. Mikäli vastaanottajaa ei saada jakeluhetkellä kiinni, DHL tulee sopimaan jakeluajankohdan henkilökohtaisesti. DHL vastaa tuotteen säilyttämisestä 30 päivän ajan. Lähetyksesi koon mukaan DHL jakaa sen joko pakettitoimituksena tai isommissä lähetyksissä rahtina lavalle pakattuna.

DHL:n lähetyksiä voi seurata oheisen linkin kautta:

http://www.dhl.fi/fi.html

Tarkemmat tiedot DHL palveluista voit lukea DHL-kuljetuspalvelut 

E-liput ovat sähköisesti toimitettuja pääsylippuja erikseen mainittuun tapahtumaan. Kyseisen tuotteen tilaaminen voi tapahtua yhdessä muiden tuotteiden kanssa, mutta itse pääsylippua ei toimiteta muutoin kuin sähköpostilla ja siinä mukana tulevalla liitteellä.  

Kuriiritoimitus: Asiakas voi tarvitessaan täsmällisen toimituspäivän tilata kuljetuksen kuriiripalveluna, jolloin toimitusaikataulun voi sopia kuljetuksen osalta tarkimmin. Kuriiripalvelut ovat käytössä ainoastaan arkipäivisin ( ma-pe) ja klo 8-18 välisenä aikana.

Oma kuljetusjärjestely:  Asiakas voi järjestää myös oman kuljetuksen tilaukselleen ja ilmoittaa siitä tilauksen toimitustavan yhteydessä.  Asiakkaan tulee ilmoittaa kuljetuksesta vastaava yritys sekä yhteyshenkilö ja yhteystiedot.   Tilaus on silloin noudettavissa päävarastolta erillisen toimitusvahvistuksen saavuttua. 

Nouto myymälästä: Maksettuasi tilauksesi, voit noutaa tilauksen kahden arkipäivän kuluttua kello 14.00 jälkeen myymälästä. Ilmoita tilauksen lisätietokentässä jos tiedät tarkan noutoajan..

Liikkeemme on avoinna ma-la 10-18, su 11-19.

Liike sijaitsee D-terminaalin edustalla , osoite Lootsi 14-2, 10151 Tallinn.

 

Miten voin maksaa tilaukseni?

Kassalla voit valita itsellesi sopivan maksutavan verkkopankkien kautta tai luottokorttimaksun.Voit maksaa tilauksen myös SveaPayments laskutuspalvelun kautta. Kun käytössäsi on oman pankkisi antamat käyttäjätunnukset ja olet maksamassa nettiostoksiasi, tunnistautuminen verkkokaupan sivuilta pysyy suojattuna ja turvallisena.    Valittavissa on myös PayPal, jossa voit luoda oman maksutilisi tai käyttää esimerkiksi American Express - korttia. Maksupalvelut on rakennettu luotettavan Svea Payments :n palvelun kautta. 

Svea Payments maksutavoilla  maksetut tilaukset siirtyvät suorituksesta seuraavana päivänä keräilyyn ja toimitukseen normaaliprosessina.

Yritysasiakkaiden laskutus: Yritysasiakkaille toimitetaan toimituksen mukainen erillinen lasku Svea Financen saamien asiakastietojen mukaisesti. Yritys voi halutessaan pyytää laskun myös e-laskuna eli verkkolaskutuksella oman operaattorinsa kautta.  

Palautukset ja ylimääräiset maksut: Ylimääräisten suoritusten, korvauksen tai peruutetun tilauksenosalta palautetaan samalle tilille tai kortille, millä suoritus on saapunutkin ellei erikseen sovita muuta.

 

Mitä jos viini on korkkivikainen tai pullo on mennyt rikki?/Oliko tilaukselle peruutus- tai palautusmahdollisuutta?

EU- säädäntöjen mukaan maksetun ja toimitetun tilauksen tuotteille ei ole palautusoikeutta, koska viinit luetaan elintarvikkeiksi. Tilaamallasi tuotteella on kuitenkin osittainen palautusoikeus: Mikäli se on esim korkkivikainen tai vahingoittunut kuljetuksessa, ota yhteys asiakaspalveluumme välittömästi vian ilmennettyä sähköpostilla info@bottlescouts.com.

Ensisijaisesti toimitamme korvaavan tuotteen tilalle tai palautamme vastaavan summan ilmoitetulle tilille. Sinun tulee ilmoittaa tarvittavat yhteystiedot sekä tilausnumero, johon korvausta haetaan.


 

Pitääkö rekisteröityä ja mitä hyötyä siitä on?

Kuluttaja-asiakkaat tilaavat ilman rekisteröitymistä. Yritysasiakkaan on  rekisteröidyttävä, jolloin asiakastiedot tallentuvat yrityksen käyttöön jatkossa.

Rekisteröityneille asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta myös päivittää tietojaan järjestelmään annetuttujen tunnusten avulla. Yrityksen ei tulisi käyttää rekisteröinnissään yhteyshenkilön omaa sähköpostiosoitetta, mikäli hän haluaa myös tilata yksityisesti. Sähköpostiosoite on sitova asiakasluokituksessa ja siksi se ei voi olla käytössä sekä kuluttaja-asiakkaalla että yrityksen yhteystiedoissa vastaanotto-osoitteena sähköposteille. 

Mistä saan lisää tietoa Bottlescoutsista?

Voit liittyä uutiskirjeen saajaksi, jolloin tiedotamme Sinulle uutuuksista, tapahtumista sekä muista mielenkiintoista viiniaiheista erillisessä kirjeessämme. Uutiskirje toimitetaan toisen järjestelmän kautta, joten asiakkaan tilaus tai muita asiakastietoja ei yhdistettä uutiskirjeen saajarekisteriin.

Asiakas voi halutessaan lopettaa uutiskirjeen tilaamisen joko ilmoittamalla siitä sähköpostilla osoitteeseen  info@bottlescouts.com tai kirjeen mukana olevasta  asiakastietojen ylläpitolinkistä.

Sosiaalisessa mediassa Bottlescouts on nähtävillä Facebookissa sekä Instagramissa. Näiden seuraajiksi voi liittyä verkkokaupan etusivun yläreunassa olevista painikkeista.