Il Vispo Sangiovese Toscana 2019

Il Vispo Sangiovese Toscana 2019

VK112742B

Huippuhienoista Brunello di Montalcino-punaviineistään tunnettu toskanalainen La Màgian viinitalo lanseerasi pari vuotta sitten uuden kohtuuhintaisen mutta laadukkaan Il Vispo Sangiovesen. Etikettiä pohtiessaan viinitalon vetäjä Fabian Schwarz muisti kuvan, jossa hänen pieni Oliver poikansa nosti opettajansa hameenhelmaa. Tästä tapahtumasta syntyi Il Vispo (ovela poika) ja sen katutaiteilija Banksyn tyylin inspiroima etiketti.

Il Vispo on runsas, hedelmäinen, hieman mausteinen ja silkkinen Sangiovese. Se on sertifioitu luomuviini, jossa on notkeaa juotavuutta ja aitoa italialaista charmia! Loistava yleisviini keveämmille liharuuille, pastalle ja risotoille.

92/100p James Suckling

EUR 13

La Màgia on Alto-Adigen alppiseudulta alunperin kotoisin olevan Schwarzin perheen upea pienehkö viinitila Montalcinon alueella. Tilan viinitarhat istutettiin vuonna 1974 ja vuonna 1979 tilan ostivat isä Herbert ja poika Harald Schwarz. Vuonna 2011 vetovastuuseen tuli Haraldin poika Fabian Schwarz. Tila on harvinaisuus Montalcinon alueella, sillä koko maaomistus (15 hehtaaria) sijaitsee käytännössä yhdessä yhtenäisessä tarhassa, jota viljellään sertifioiduin (vuodesta 2012) luomumenetelmin. La Màgian viinit ovat hyvin elegantteja ja autenttisia. Fabian pyrkii viineissään juotavuuteen ja kompleksisuuteen raa'an voiman sijaan. Tämä on huipputalo hienojen Brunello di Montalcinojen ja notkeiden Sangiovese-viinien ystäville.