Il Terzo Grado 2019, Tuscany

Il Terzo Grado 2019, Tuscany

1662

Tyyliltään nautittavan kulauteltava, hedelmäinen naturaali-punaviini. Aromeissa kypsiä tummia ja punaisia marjoja ja hieman yrttejä. Maku on keskitäyteläinen, notkean mehukas ja tasapainoinen. Täydellinen viini pasta ragulle, pizzalle tai vasikan saltimboccalle.


Viini on sekoitus pääasiassa Sangiovese- ja Merlot-lajikkeita. Rypäleet tulevat maineikkaan Avignonesi-viinitalon tarhoilta Montepulcianon alueelta ja sekä viljely että tuotanto noudattavat biodynamiikan periaatteita. Viini on tehty osittaisella hiilihappokäymisellä ja se on kypsynyt muutaman kuukauden terästankeissa. Viini on tuotettu ilman sulfiittien lisäystä, suodattamatta ja ilman kirkastusta. Tuotantomäärä on alle 4000 pulloa vuodessa.

EUR 21

The Juice Asylum on Avignonesin pitkäaikaisen myyntipäällikön Alessio Guidin projekti. Alessio on toiminut Italian viiniviennissä toistakymmentä vuotta. Haave omasta viinistä on muhinut jo pitkään ja mahdollisuus Il Terzo Gradon "kolmas aste" tuottamiseen aukeni vuoden 2016 sadonkorjuussa. Viini toteutettiin yhteistyössä Avignonesin viinintekijätiimin kanssa biodynaamista filosofiaa noudattaen. Alessio on intohimoinen Natural-viinien ystävä joten oli hyvin luonnollista tuottaa oma viini samoja periaatteita noudattaen.