H&B Côtes de Provence 2018

H&B Côtes de Provence 2018

vk111800

Upea prestiisirosee laadukkalta Hecht & Bannier viinitalolta, jonka fokus on Provencen rosé-viinien tuotannossa. Kauniin hennon vaaleanpunainen väri. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, puhdas, raikas. Aromeissa on persikkaa, sitrusta, raikasta mansikkaisuutta ja pientä minttuisuutta. Maku on kuiva, jäntevän raikas, hedelmäinen ja hyvin pitkä. Loistava huippuviini grillatulle tonnikalalle tai jättikatkaravuille, Nizzan salaatille, kanaruille tai parsalle.
Rypäleet tulevat Aix-en-Provence kaupungin itäpuolelta, Montagne Saint Victoren kalkkikivisiltä alarinteiltä. Korkealla sijaitsevat tarhat ja maaperä antaa tälle huippuroseelle sen upeat aromit ja tyylin.

EUR 16

Hecht & Bannier on Aix-en-Provencen kaupungissa sijaitseva, vuonna 2003 ensimmäiset viininsä pullottanut viiniyhtiö, jonka tuotannossa on viinejä Languedocin ja Provencen alueilta, Etelä-Ranskasta. Viime vuosina talon tuotanto on keskittynyt yhä voimakkaammin laadukkaiden roseeviinien tuotantoon ja markkinointiin.  Francois Bannierin tausta on Champagnen alueella, jossa hän teki aiemmin viiniä mm Veuve Clicquot'lle ja Charles Heidsieckille. Gregory Hechtillä on takanaan pitkä ura viininostajana Groupe Flo'ssa, Ranskan merkittävimpiin kuuluvassa cateringyhtiössä. Vuonna 2001 kaverukset päättivät lähteä yrittäjiksi ja keskittyä Etelä-Ranskan viinien tuotantoon.