Gran Tábula Ribera del Duero 2013

Gran Tábula Ribera del Duero 2013

vk110066

"When you want to have a big wine but with elegance and balance"


"A rich Tempranillo with lenght and balance. Serve it with reindeer or other dark meats. Drinkable with the right food but has excellent cellaring potential" - Angel Layos, Sommelier, Olo ravintola

EUR 45

Gran Tábula on tuottajan huippuviini, jonka rypäleet on kerätty yli 60 vuotiaista köynnöksistä. Tämä on vahvan mausteinen, ryhdikkään tanniinien, täydeläinen, tamminen ja pitkä huippuviini, joka tulee nauttia vahvojen liharuokien kanssa. Peuranpaisti, grillattu häränfilee tai poronpaisti.

Viiniä on käymisen jälkeen kypsytetty ensin 18 kuukautta pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä ja sen jälkeen 6 kuukautta isommissa tammiastioissa. Optimikypsyytensä tämä viini saavuttaa vasta vuosien kuluttua (min 5 vuotta). Tuotantomäärä noin 4000 pulloa.

Bodegas y Viñedos Tábula perustettiin vuonna 2002 Valladolidin kaupungista kokotoisin olevan José Luis Muñozin ja hänen kumppaneiden toimesta. Talon tuotannossa on yli 40 hehtaaria tarhoja Ribera del Dueron länsiosassa, Olivares de Dueron kylän lähellä. Talon tuotanto on tunnustetusti laadukasta ja modernia tavoitteena viinien vahva hedelmäisyys ja tasapaino. Tábulan viineissä on täyteläisyyden ohella aina raikastava ja tasapainottava hapokkuus.