Givry 1er Cru Servoisine 2019, Joblot

Givry 1er Cru Servoisine 2019, Joblot

1611

100% Pinot Noir, Givryn kylän luoteispuolelta, Servoisinen 1er Cru-tarhalta. Viiniä on kypsytetty noin vuoden ajan tammitynnyreissä, joista puolet oli uusia.

90-93/100p Burghound: Discreet but not imperceptible wood frames a ripe combination of red and dark currant, raspberry and plenty of earth and spice nuances. Here too there is a suave texture to the medium weight flavors that possess more evident refinement on the velvety, sappy and lingering finale. Lovely.

EUR 37

Domaine Joblotin viinitalo sijaitsee Givryn kyläkunnassa Côte Chalonnaisen viinialueen sydämessä. Viinitalo aloitti toimintansa vuonna 1979 ja nykyään sillä on omistuksessa noin 13 hehtaaria viinitarhoja (3 ha chardonnay, 10 ha pinot noir), tuotannon ollessa noin 80 000 pulloa vuodessa. Talon omistajina ovat veljekset Jean-Marc ja Vincent Joblot ja nykyään tilasta vastuussa on Jean-Marcin tytär Juliette. Joblot on Bourgognen Côte Chalonnaisen alueen ehdottomia tähtituottajia. Talon viinit ovat intensiivisiä, jänteviä, puhtaita ja erittäin pitkäikäisiä.