Gaïa de Château Puybarbe 2019 (TARJOUS)

Gaïa de Château Puybarbe 2019 (TARJOUS)

vk112481

Täyteläinen, mausteinen, varsin silkkinen Bordeaux-viini. Syvän punainen väri. Tuoksussa mustaherukkaa, luumua ja yrttejä. Maku on runsas, voimakas mutta tasapainoinen. Nauti tummien ja vaaleiden liharuokien ja kypsien juustojen kanssa. Viinin lajikkeet ovat 67% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 2% Malbec ja 1% Cabernet Franc. Viiniä on kypsytetty 18 kuukautta ennen pullotusta.

EUR 11

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 40 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita.