Excelsior Paddock Shiraz 2017

Excelsior Paddock Shiraz 2017

vk110003

Täyteläinen, mausteinen, rypäletyypillinen Shiraz, jonka aromeissa on runsaasti tummaa kirsikkaisuutta, mustikkaa, hieman lakritsaa. Viinissä on tasapainottavaa raikkautta ja miellyttävää, ryhtiä tuovaa tanniinisuutta. Erinomainen viini tummalle lihalle, etenkin hiiligrillattu härkä tai karitsankyljykset. Nimessä esiintyvä sana Paddock viittaa viinitarhan tilalla muinoin olleeseen hevoshakaan.  Rehellinen, hyvin tehty viini, josta on helppo pitää. 85% Shiraz, 15% Petit Verdot.

EUR 7

Excelsior Estate on osa Etelä-Afrikan viinihistoriaa. De Wetin perhe aloitti viininviljelyn jo vuonna 1697 Stellenboschin alueella ja vuonna 1859 Koos de Wet perusti Excelsiorin tilan Robertson Valley'iin, noin 200 kilometriä Kapkaupungista itään. Tila on historiansa aikana toiminut viininviljelyn ohella hevostilana ja strutsien kasvattajana. Hevosten kasvatuksesta näkyy edelleen vahvasti viinien etiketeissä ja nimissä.

Tilalla on viljelyssä noin 220 hehtaaria, joista 2/3 on tummia lajikkeita kuten Shiraz ja Cabernet Sauvignon ja lisäksi tuotannossa on vaaleita lajikkeita, kuten Sauvignon Blanc ja Chardonnay. Tilan nykyinen johtaja on Peter de Wet ja viinitilan tavoitteena on tuottaa raikkaita, rypäletyypillisiä, tasapainoisia viinejä, joissa on erinomainen hinta-laatusuhde.