Domaine de la Brossette Touraine Rouge 2018

Domaine de la Brossette Touraine Rouge 2018

1628

Loiren joen keskivaiheilla, Tourainen alueella tuotettu laadukas luomuviini pieneltä Domaine de la Brossette-tilalta. Lajikkeina 50% Gamay ja 50% Cabernet Franc. Keskisyvän värinen, tasapainoinen punaviini. Aromeissa on kirsikkaa, punaista ja tummaa marjaisuutta, lievä savuisuus ja yrttisyys. Tanniinit ovat lempeitä ja maku raikkaan tasapainoinen. Kaunis keskitien kulkija vaalealle ja tummalle lihalle, kanaruuille ja keskivoimakkaille juustoille.

EUR 14

Viinitekijä Thierry Delaunay johtaa kolmea erillistä bisnestä. Domaine Joël Delaunay on Tourainen alueella, Pouillé'n kylässä sijaitseva perheyhtiö jo viidennessä sukupolvessa. Tila omistaa noin 34 hehtaaria maata ja keskittyy pullottamaan ja myymään viinejä vain omistamisensa tarhojen rypäleistä. Tuotannosta 90% on valkoviinejä Sauvignon Blanc-lajikkeesta.

Domaine de la Brossette on Thierryn ja hänen vaimonsa Marien omistama pieni 3 hehtaarin kokoinen luomutila, jonka tarhat tuottavat niukkoja määriä laadukkaita valko-, puna- ja roseeviinejä.

Thierry Delaunay Signature on viinintekijän kolmas yhtiö, jonka osakkaana on myös englantilainen Liberty Wines. Tämä yhtiö keskittyy hieman huokeampiin ja modernisti brändättyihin Sauvignon Blanc-viineihin. Rypäleet tulevat sopimusviljelijöiden tarhoilta ja ne ovat erittäin hyvin tehtyjä ja rypäletyypillisiä.