Crozes-Hermitage Dard & Ribo 2015

Crozes-Hermitage Dard & Ribo 2015

vk111900

"Kuin linnunmaitoa joisi"


"Hyvät notkeat pohjois-rhônelaiset soundit. Paahdetulle kevätkananpojalle keväisten kasvisten kanssa." - Jan-Martin Rossi, Sommelier ja ravintolapäällikkö, Gastrobar Emo

EUR 33

Silkkisen notkea, tumman marjaisa, hieman lakritsainen Syrah-viini keveämmille liharuuille, linturuuille ja leikkeleille. 

Viini on tuotettu viiden eri palstan rypäleistä. Osa köynnöksistä ovat yli 80-vuotiaita. Palstat saavat käydä alkoholikäymisen erikseen omissa astioissaan. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään noin vuosi erikokoisissa vanhoissa tammitynnyreissä. 

René-Jean Dardin ja Francois Ribon vuonna 1983 perustama tila tunnetaan luonnonviinien (Natural wine) uranuurtajana Ranskassa. Ystävykset aloittivat toiminnan René-Jeanin isän 1 hehtaarin kokoisella palstalla Saint-Josephin viinialueella ja nykyään heillä on noin 8,5 hehtaaria tarhoja Crozes-Hermitagen, Saint-Josphin ja Hermitagen alueilla. Viininteossa pyritään notkeuteen, juotavuuteen ja luonnollisuuteen. Tuottajan viinit ovat aromikkaita ja ilmavia ja niihin on lisätty minimaalisen vähän sulfiitteja pullotusvaiheessa. Dard & Ribon viinit ovat eleganssin oppitunti.