Corton Le Rognet et Corton Grand Cru 2017, Guillemont

Corton Le Rognet et Corton Grand Cru 2017, Guillemont

1689

Upea punainen Grand Cru Bourgogne, Cortonin kukkulan itärinteeltä, Le Rognet et Corton-palstalta (0,3 hehtaaria), jonka köynnökset on yli 50-vuotiaita. Grand Cru-tarhan hienous tulee esille tiiviissä hedelmäisyydessä, joka viinin eleganssista huolimatta on hyvin mehevää ja runsasta. Cortonin viineille tunnusomainen tiukkuus loistaa poissaolollaan. Tämä on mausteinen, kypsän punamarjaisa ja mausteinen Pinot Noir parhaimmillaan ja jo hieman kehittyneessä juomakunnossa. Linturuuille.

Käymistä ennen rangat on poistettu ja viini saanut käydä isoissa tammisammioissa. 18 kuukautta kestänyt kypsytys on tehty pääosin vanhoissa tammitynnyreissä (10% uusia).

EUR 97

Domaine Pierre Guillemont-viinitalo sijaitsee Savigny-lès-Beaunen kylän keskustassa Côte de Beaunen alueella. Talo perustettiin vuonna 1947 mutta Guillemontin suku on viljellyt köynnöstä alueellaan jo kahdeksan sukupolven ajan. Nykyään taloa luotsaavat veljekset Vincent & Philippe Guillemont yhdessä isänsä Jean-Pierren kanssa. Talolla on hallussaan noin 8,30 hehtaaria tarhoja, vuosituotannon ollessa noin 30 000 pulloa. Talo tunnetaan klassisen eleganteista Burgundeistaan, joissa kypsää punamarjaista hedelmäisyyttä täydentää kylälle luonteenomainen ryhdikkyys. Talon osaamisen ytimessä ovat oman kylän viinit mutta talolla on myös pieni 0,3 hehtaarin maaomistus Grand Cru-tarha Cortonin itäisellä rinteellä, Le Rognet et Corton-palstalla.