Corriente Rioja 2015

Corriente Rioja 2015

vk110957

Voimakas, mausteinen, ryhdikkään tanniininen punaviini. Paljon tummia hedelmiä ja marjoja sekä hieman anista ja makeaa mausteisuutta. Loistava viini tummalle, grillatulle lihalle ja kypsille, voimakkaille juustoille. 

Rypäleet on kerätty viileältä Lanciegon vyöhykkeeltä Rioja Alavesan alueelta. Määperä on erittäin köyhää, kivistä sekä kalkkipitoista. Rypäleet on kerätty manuaalisesti ja ensimmäinen rypäleiden tarkka valikointi on tehty jo viinitarhoilla. Viinin alkoholikäyminen on tapahtunut sementti ja terästankeissa. Viinin kypsytykseen on käytetty sekä ranskalaista että amerikkalaista tammea ja kypsytys on tapahtunut sekä pienissä tammitynnyreissä että suurissa tammiastioissa.

EUR 16

Telmo Rodriquez on yksi pioneereista Espanjan viinintekijöiden joukossa. Telmo on intohimoinen paikallisten ja vähemmän tunnettujen alkuperäislajikkeiden sekä terroir-ajattelun puolestapuhuja. Tämä filosofia on selkeästi huomattavissa viinitalon toiminnassa sekä viineissä. Viinitalon harvinaisemmat huippuviinit ovat niittäneet mainetta maailmalla, mutta myös talon huokeammat viinituotokset ovat saaneet yhtä paljon kehuja ja omaavatkin upean hinta-laatusuhteen.