Ciclope Toscana 2008

Ciclope Toscana 2008

vk110321

"Upea kypsä huippuviini, joka on saanut rauhassa kypsyä pitkään Candiallen kellarissa"


"Tässä blendissä on noin 50% Merlot'a, jota viljelemme alle yhden hehtaarin kokoisella tarhalla. Vaikka sekoituksen perusluonne on hyvin "bordeauxmainen" on viini kypsymisen myötä muuttunut hyvin toskanalaiseksi. Paikalliset sanovat, että nämä alueen kansainväliset blendit "chiantisoituvat" kypsyessään. Tarjoasin tätä etenkin lammasruuille" - Jarkko Peränen, viinintekijä, Candialle

EUR 23

Upeasti kehittynyt viini, joka sopii hyvin grillatun häränlihan, karitsan ja kypsien, kovien juustojen kyytipoikana. Viiniä on käymisen jälkeen kypsytetty noin 18 kuukauden ajan tammitynnyreissä ja sitä on tuotettu noin 4000 pulloa. Nimi Ciclope (kyklooppi) viittaa Candiallen tilalla viihtyneeseen, läheisen tilan mastiffi-koiraan, joka menetti toisen silmänsä painissa piikkisian kanssa. Candiallen tilan ensimmäinen viini sai tämän nimen ja sen piti olla vain väliaikaisessa käytössä. Ihmiset kuitenkin pitivät tarinasta joten etiketti ja nimi jäivät elämään.

Suomalaisen Jarkko Peräsen ja hänen puolisonsa Josephine Cramerin tila Candialle tuottaa huippulaadukkaita viinejä Chianti Classicon alueella, Panzanon kylässä. Candiallella on noin 11 hehtaaria tarhoja ja niitä viljellään luomumenetelmin. Panzanon amfiteatterimainen rinne tunnetaan nimellä Conca d'Oro ja sen palstojen tuottamaa viiniä pidetään poikkeuksellisen laadukkaana.