Châteauneuf du Pape Ombres & Lumières 2017

Châteauneuf du Pape Ombres & Lumières 2017

VK112550

Viinin nimessä olevat ranskalaiset sanat "Ombres & Lumières" tarkoittavat "varjoa ja valoa", viitaten viinitarhojen köynnöksille varjoja tarjoavaan metsäiseen sijaintiin. Tarhojen (pinta-ala alle 1 ha) hiekkapitoinen maaperä ja yli 70 vuotiaat Grenache-köynnökset tuottavat todella eleganttia, silkkistä ja kypsän mausteista viinityyliä. 100% Grenache.

Aromeissa on makeaa kirsikkaa, luumua, ylikypsää mansikkaa, savua ja pippuria. Viinin rakenne on silkkinen, täyteläinen, mausteinen ja voimastaan (15% alkoholia) huolimatta elegantti. Valtavan upea viini esimerkiksi ankarinnalle kirsikkakastikkeen kera tai kypsille, koville juustoille. Tuotantomäärä vain noin 2000 pulloa vuodessa.

EUR 40

Maison Olivier & Lafont on vuonna 2011 perustettu viinitalo, jonka fokus on klassisissa rhônelaisissa viineissä. Toiminnan taustalla ovat kaverukset Gérald Lafont ja Baptiste Olivier. Molemmilla on vahva kokemus Rhône-laakson viinien tuotannosta. Avignonista kotoisin oleva Gérald toimi aiemmin 14 vuoden ajan viininteon konsulttina sekä Pohjois-Rhônessa (Crozes-Hermitage, Cornas jne) että Etelä-Rhônessa (Châteauneuf du Pape, Côtes du Rhône, jne), joten hänellä on erittäin vahva osaaminen alueen parhaista tarhoista. Alunperin Bordeaux'n Léognanin kylästä kotoisin oleva Baptiste Olivier työskenteli vuodesta 2004 lähtien niin ikään konsultoivana enologina, auttaen monia huipputaloja parantamaan tuotteitaan. Näitä taloja olivat mm Pierre Usseglio, Saint-Prefert ja Colombis. Yhdessä heillä on ainutlaatuinen kokemus tuottaa alueelle tyypillisiä, huippulaadukkaita mutta tyyliltään herkullisen nautittavia rhônelaisia.