Château Puybarbe 2015

Château Puybarbe 2015

VK112486

Suomalaisomistuksessa olevan Château Puybarben erinomainen lippulaiva huippuvuodelta 2015. Laatu loistaa tässä kirkkaana. Viinin hedelmäisyys on tummanpunaisen hedelmäistä, kypsää, silkkistä mutta jäntevän raikasta ja pitkää, lähes pureskeltavan mehevä

EUR 24

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 36 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Tuotannossa on tällä hetkellä neljä eri viiniä. Château Puybarbe, Le Roc de Château Puybarbe, Astral de Chatêau Puybarbe ja Gaia de Château Puybarbe.