Château Castera Médoc Cru Bourgeois 2008

Château Castera Médoc Cru Bourgeois 2008

vk111930

"....juuri kaikkea sitä mitä Bordeaux'lta toivoo"


"Ihastuttava ”pikku-Château”, monivivahteinen; lyijykynää, seetripuuta, luumua ja aavistus cassista, juuri kaikkea sitä mitä Bordeaux'lta toivoo. Castera on viini joka tuottaa erinomaista nautintoa jo nyt mutta joka paranee varmasti 5-6- vuoden kypsytyksellä. Klassikoitten ystäville." Joonas Vainio, maahantuoja, Vindirekt 

EUR 24

Loistava kypsän huippuvuoden Bordeaux, jonka runsas Merlot'n osuus (65%) takaa silkkisen ja mehevän pehmeän rakenteen. Klassinen lammasviini  mutta kokeile myös linturuokien ja kypsien juustojen kumppanina.

Château Castera siaitsee Médocin alueella, Saint-Estèphen kunnan luoteispuolella, Saint Germain d'Esteuilen kylässä. Tilan historia ulottuu aina 1300-luvulle asti ja tilalla on historiansa aikana ollut lukuisia omistajia. Nykyinen omistaja on Pressin perha, joka on viime vuosina satsannut paljon tilan modernisointiin ja viinien laatuun. Tarhojen maaperä on saven, kalkkikiven ja soran sekoitusta. Käymisen jälkeen viini on saanut kypsyä 12 kuukautta tammitynnyreissä, joista noin viidesosa oli uusia.