Champagne Richardot Héritage Brut Millésime 2017

Champagne Richardot Héritage Brut Millésime 2017

VK120322

Upea vuosikerta-Samppanja Champagne Richardotilta. Kuohkea, mausteinen, aromikas; keltaista luumua, akaasiahunajaa, pähkinäisyyttä ja mandariinia. Maku on kuiva, aromikas, hienostunut ja aristokraattisen paahteinen. Upea, tasokas aperitiivi tai gastonominen kyytipoika esimerkiksi voissa haudutetulle hummerille.

Samppanja on tuotettu 60% Chardonnaysta ja 40% Pinot Noirista. Kellarikypsytys on vähintään 36 kuukautta ja Samppanja on saanut käydä happoja pehmentävän malolaktisen käymisen. Sokerinlisäys on 8 g/l. 

EUR 41

Champagne Richardotin tila sijaitsee pienessä Loches sur Ourcen kylässä, Côte de Barin alueella, Champagnen eteläosassa. Tämä kolmannessa sukupolvessa oleva perheyhtiö perustettiin 1950-luvulla Jean Richardotin toimesta ja nykyään sen johdossa ovat sisarukset Isabelle, Cécile ja Jean-Paul. Talolla on 12 hehtaaria viinitarhoja, joista 80% on Pinot Noiria ja 20% Chardonnayta. Alueen maaperä on kalkkikivistä savimaata. Vuosituotanto on noin 75 000 pulloa ja monista taloista poiketen jopa 90% myydään yksityisasiakkaille Ranskassa. Richardotin tyylinä on tuottaa elegantteja, tasapainoisia Samppanjoita, joiden maku ja visuaalisuus vetoavat klassisten Samppanjoiden ystäviin.