Champagne Paul Bara Special Club Grand Cru 2008

Champagne Paul Bara Special Club Grand Cru 2008

vk120773

Kehittynyt, moniulotteinen, upean paahteinen luksus-samppanja, jonka aromeissa on mausteisuutta ja huumata tyrnimarjan aromikkuus. Bouzyn Grand Cru-kylän tarhojen tuottama Pinot Noir takaa voiman ja maun pituuden. 70% Pinot Noiria ja 30% Chardonnayta. 8 vuotta kellaroitu hiivasakan päällä, sokerinlisäys 9 g/l.

EUR 64

Paul Bara sijaitsee Bouzyn Grand Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin viinialueen aurinkoisella kaakkoisrinteellä. Kylää pidetään yleisesti koko Champagnen parhaana paikkana Pinot Noirin viljelylle. Sen tuottamien rypäleiden kypsyys ja syvän liitumaaperän antama mineraalisuus tuottaa Samppanjaa, joka on samalla kertaa mausteista ja rotevaa mutta jäntevän mineraalista.

Talo perustettiin vuonna 1860 mutta Paul Bara-nimeä kantavia Samppanjoita talo alkoi tuottaa ja myydä vasta 1950-luvulla. Talolla on 11 hehtaaria viinitarhoja, joista 9,50 ha on Pinot Noir-viljelmiä ja 1,50 ha Chardonnayta. Talon tarhat jakautuvat 33 palstaan ja kaikki sijaitsevat Bouzyn Grand Cru-kyläkunnan rajojen sisäpuolella.