Champagne J.L.Vergnon Eloquence Grand Cru

Champagne J.L.Vergnon Eloquence Grand Cru

vk120600

"...ei todellakaan kopioi ketään"


"Tämän Samppanja reseptiikka on extremeä, täysin omaleimaista. Ei pehmentävää malolaktista käymistä, Le Mesnil-sur-Ogerin Grand Cru-kylän tiukan mineraalinen tyyli ja olematon sokerinlisäys. Oikeastaan homman ei pitäisi toimia, mutta silti Vergnonin Samppanjat ovat kuohkeita, hedelmäisiä ja lähestyttäviä. Eloquence on kaunis, eleetön ja puhdas Samppanja raikkaille merenantimille" - Essi Avellan, Master of WineEUR 33

Jean-Louis Vergnon aloitti tilalla pullottamisen vuonna 1985 ja vuonna 2002 talon johtoon astunut Christophe Constant on luotsannut taloa kohti Champagnen hierarkian huippua. Viljelyn tavoitteena on kypsät ja terveet rypäleet, jotka sallivat kuivan ja mineraalisen jäntevän tyylin, unohtamatta hyvää, kypsää hedelmäisyyttä. Vergnonin Samppanjat ovat elegantteja, puhdaspiirteisen hedelmäisiä ja jänteviä, täydellisiä äyriäisruuille, grillatulle kalalle tai ostereille.

Eloquence-Samppanjan rypäleet on kerätty kolmen Grand Cru-luokitellun kylän alueelta; Le Mesnil, Oger ja Avize. Pullokäymisen jälkeen Samppanjaa on kypsytetty vähintään 36 kuukautta sakan päällä. Sokerilisäys on vähäinen vain noin 3 g/l.