Champagne J Lassalle Cuvée Preference Brut

Champagne J Lassalle Cuvée Preference Brut

vk120751

Tämä jo kolmannessa sukupuolvessa naisten johtama Samppanjatalo tuottaa herkullisen kuohkeaa ja tyylikkään hedelmäistä samppanjaa, joissa voi aistia tietyn naisellisen eleganssin. Preference on hieno yleissamppanja, joka on oivallinen aperitiivi mutta sen pehmeä ja elegantti, hedelmäinen luonne sopii myös hienosti esimerkiksi lohiruuille tai paistetuille kampasimpukoille. Klassinen kolmen lajikkeen (Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay) blendi, jonka sokerinlisäys (dosage) on 8 g/l.

EUR 37

Champagne J Lassalle perustettiin vuonna 1942 Jules Lassallen toimesta. Julesin kuoltua vuonna 1982 vetovastuu otti hänen vaimonsa Olga yhdessä tyttärensä Chantal Decelle-Lassallen kanssa. Vuonna 1996 mukaan toimintaan tuli Chantalen tytär Angéline Templier. Yhdessä nämä kolme naista luotsaavat taloa edelleen kunnioittaen sen tunnustettua tyyliä, jota voi luonnehtia klassiseksi ja elegantiksi. Kaikki talon Samppanjat saavat kypsyä huolella ja pitkään kellarissa, kunnes ne saavuttavat hienon nautittavuuden.

Talo sijaitsee Rilly-la-Montagnen kylässä, Montagne de Reimsin kukkulan pohjoispuolella. Talo omistaa 16 hehtaaria Premier Cru-luokiteltuja tarhoja. Pinot Meunier on viljelypinta-alasta merkittävin (48%), Chardonnay tulee kakkosena (30%) ja Pinot Noir täydentää trion (22%). Viinit saavat käydä malolaktisen käymisen, joka pehmentää Samppanjoiden usein tiukkaa hapokkuutta. Pitkä kellarikypsytys ja normaali sokerinlisäys tuottavat tyylin, jonka nautittavuudesta ja korkeasta laadusta ei ole epäselvyyttä.