Champagne Billecart-Salmon Louis Salmon Blanc de Blancs 2008

Champagne Billecart-Salmon Louis Salmon Blanc de Blancs 2008

1965

100% Chardonnay (Grands Crus, Côte des Blancs): 40% Chouilly, 33% Cramant, 20% Mesnil-sur-Oger, 7% Avize. 33% perusviinistä on 33% kypsytetty tammitynnyreissä. Pullokäymisen jälkeen Samppanjaa on kypsytetty 11 vuotta hiivasakan päällä. Sokerinlisäys on 7 g/l.

96/100p Wine Advocate: Disgorged in October 2020 with seven grams per liter dosage, the 2008 Brut Blanc de Blancs Cuvée Louis Salmon is showing beautifully, unfurling in the glass with scents of crisp yellow apple and stone fruits mingled with dried white flowers, freshly baked bread, buttery pasty and mandarin oil. Full-bodied, ample and fleshy, it's a textural, racy, penetrating wine endowed with considerable cut and concentration.

EUR 164

Billecart-Salmonin Samppanjatalo sijaitsee Mareuil-sur-Aÿn kylässä, Marne-joen pohjoisrannalla. Talon perustivat vuonna 1818 aviopari Nicolas Francois Billecart ja Elisabeth Salmon. Billecart vietti huikeita 200 -vuotisjuhliansa 2018.

Nykyään melko harvinaisesti talo on edelleen pääosin Billecartin perheen omistuksessa ja sen johdossa jo seitsemäs sukupolvi (veljekset Antoine ja Francois Roland-Billecart). Billecart-Salmon tuottaa noin 1,8 miljoonaa pulloa samppanjaa. Rypäleet saadaan osin omilta tarhoilta ja osin sopimusviljelijöiltä. Yhteensä tarhojen pinta-ala on noin 300 hehtaaria, joista 100 hehtaaria on talon omistuksessa. Billecart-Salmon tunnetaan teknisesti korkealaatuisena tuottajana, jonka samppanjoille tunnusomaista on kuulas, puhdas hedelmäisyys ja mineraalinen raikkaus. Billecart-Salmon onkin arvostettu niin ammattilais- kuin samppanjanystävien piireissä ollen varsin tyylikäs ja elegantti samppanja. Perheomisteisuus takaa, että samppanjat tehdään pieteetillä ilman kompromisseja.