Champagne Bérêche & Fils Brut Réserve

Champagne Bérêche & Fils Brut Réserve

1492

Upea pientuottaja-Samppanja; aromeissa persikkaa, appelsiinia, leipomoaromeita, limeä, omenaa. Suussa viini on melko täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja maukas, mutta rapea hapokkuus ja tuntuva mineraalisuus tekevät mausta ryhdikkään ja pitkän. Rypäleet tulevat Bérêchen omilta tarhoilta sekä kolmelta luotetulta viljelijältä Montagne de Reimsin ja Vallée de la Marnen tarhoilta. 70% perusviinin alkoholikäymisestä on tapahtunut tammitynnyreissä. Viinistä noin kolmannes on reserviviinejä aikaisemmilta vuosilta. Viini ei ole läpikäynyt malolaktista käymistä. 35% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 35% Pinot Meunier. Sokerinlisäys/Dosage on 7 g/l.

92/100p The Wine Advocate.

EUR 47

Champagne Bérêche sijaitsee Ludesin kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Talon omistuksessa on nykyään 9,5 hehtaaria viljelmiä, jakautuen 21 eri palstaan. Talolla on palstoja Montagne de Reimsin rinteillä (Ludes ja Trépail) mutta myös ns. Petite Montagnen alueella (Ormes) sekä Vallée de la Marnen laaksossa (Mareuil-le-Port). Talon tarhoilla viljellään kolmea eri lajiketta (Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier), kutakin noin kolmasosan verran. Viljely on luonnonmukaista ja torjunta-aineita ei käytetä. Vuodesta 2007 alkaen osaa tarhoista on viljelty biodynaamisesti. Talon tyyli on hyvin runsas mutta sokerinlisäys on varsin vähäinen tai sitä ei ole ollenkaan. Viinien ei anneta käydä malolaktista käymistä, joten niissä on aina eloisa hapokkuus, joka lupaa pitkää ikää. Korkinvaihto tehdään edelleen käsin.

Bèrêchen perhe on toiminut viljelijöinä Ludesin kylässä jo 1847 lähtien mutta vasta 70-luvun lopulla talo alkoi tuottaa omia Samppanjoita. Aiemmin rypäleet myytiin alueen isoille taloille.