Chablis Terroir de Courgis 2015

Chablis Terroir de Courgis 2015

vk111960

"Piuzen Chablis't ovat todellista herkkua"


"Niissä on poikkeuksellista syvyyttä ja monivivahteisuutta jota harvoin tapaa Chablis'n alueen viineissä. Erinomaisia ruokaviinejä kesäisten kalaruokien kanssa, mutta pari vuotta kellarissa tuo esiin uusia herkullisia piirteitä." - Joonas Vainio, maahantuoja, Vindirekt

EUR 24

Quebecissa syntynyt ja vuonna 2000 Ranskan Bourgogneen muuttanut Patrick Piuze on noussut Chablis'n hierarkian terävimpään kärkeen upeilla viineillään. Ennen oman viinitalon perustamista vuonna 2008, työskenteli hän huipputalojen Olivier Leflaiven ja Maison Vergetin viinintekijänä. Piuzen tuottamat Chablis't tuotetaan valtaosin iäkkäiden köynnösten rypäleistä, käsin poimien. Viini saa käydä villihiivoilla ja kypsytyksessä hyödynnetään vaihdellen tammitynnyreitä. Piuzen eri Chablis-viinejä ei tehdä tietyllä reseptillä vaan ne ovat aromeiltaan vaihtelevia ja hyvin elämyksellisiä. 

Chablis Terroir de Courgis tulee Chablis'n kylän lounaispuolelta, kahdelta Courgisin kylän palstalta, yli 50 vuotta vanhojen köynnösten rypäleistä. Viini on käynyt villihiivoilla ja osa viinistä on käynyt ja kypsynyt käytetyissä tammitynnyreissä. Parhaimmillaan raikkaiden äyriäisruokien, kuten meriravun tai grillattujen jätikatkaravujen seurassa.