Catena White Clay Semillon-Chenin Blanc 2021

Catena White Clay Semillon-Chenin Blanc 2021

795532

Mendozan Luján de Cuyon aluella tuotettu raikas valkoviini Semillon- (60%) ja Chenin Blanc- (40%) lajikkeista. Köynnökset kasvavat 950 metrin korkeudella merenpinnasta, vaaleassa savimaassa. Viileä maaperä ja korkea ilmanala tuottaa raikasta, kevyehköä ja aromikasta kuivaa valkoviiniä, jonka aromeissa on omenaa, persikkaa ja sitrusta. Nauti graavisiian tai katkarapusalaatin kanssa.

EUR 13

Vuonna 1902 perustettu Catena Zapata-viinitalo on Argentiinan Mendozan alueen viinintuotannon ikoni ja Malbec-lajikkeen uranuurtaja. Taloa vahvasti luotsannut Nicolás Catena Zapata on maansa tunnetuin viinipersoona ja yhdessä tyttärensä Lauran ja viinintekijän Alejandro Vigilin kanssa trio on saavuttanut huimaa menestystä etenkin korkean ilmanalan viineillään. Vuonna 2021 arvostettu Wine Enthusiast-julkaisu kunnoitti Nicolás Catena Zapataa “Lifetime Achievement” palkinnolla tunnustuksena elinikäisestä työstään Argentiinan viininvalmistuksen eteen. Nicolás voitti myös vuonna 2009 Decanter-lehden arvostetun ”Man of the Year” palkinnon. 

Talon tunnetuin tarha on Gualtallaryn alueella sijaitseva Adrianna, jossa köynnökset kasvavat jopa 1500 metrin korkeudella kalkkikivisessä maaperässä. Talon tärkeimmät viinitarhat on nimetty suvun jäsenten mukaan ja Adriannan ohella tarhoista tunnetuimpia ovat Catena Zapatan historiallinen ensimmäinen tarha Angelica (Luluntan alueella, 900 m korkeudella) ja 1100 metrin korkeudella sijaitseva Nicasia (Altamiran alue). Catena Zapatan lähestyminen viinien viljelyyn on äärimmäisen huolellista ja tarkkaan tutkimukseen perustuvaa. Talon sitoutuminen kestävään kehitykseen on syvällistä ja aitoa.