Carrasviñas Dorado Rueda

Carrasviñas Dorado Rueda

VK112601

Viini, joka on kunnianosoitus Ruedan viinialueen perinteille ja historialle, sherrymäisten viinien tuotannolle mutta ilman väkevöintiä rypäleviinalla. Myöhään poimituista Verdejo ja Palomino Fino rypäleistä tuotettu upea oksidatiivinen valkoviini, jonka aromeissa on mantelia, pähkinää, mausteista tammea, appelsiininkuorta ja kuivattua aprikoosia. Kuiva, täyteläinen (15% alkoholia), tasapainoinen ja hyvin pitkä. Loistava viini esimerkiksi voissa paistetulle kateenkorvalle, sienikeitolle tai kypsille koville juustoille. Hyvin gastronominen erikoisuus. Käsinpoimitut ja ylikypsät rypäleet puristettiin ja mehu sai käydä viiniksi terästankeissa. Käymisen jälkeen viini siirrettiin lasisiin 16 litran demijohn-astioihin ja viini sai oksidoitua ulkona 18 kuukauden ajan. Tätä seurasi 2 vuotta kestänyt kypsytys tammitynnyreissä. 

EUR 12

Perheyhtiö Bodegas Cachazo sijaitsee Ruedan viinialueella, Valladolidin kaupungista noin 40 kilometriä lounaaseen, pienessä Pozaldezin kylässä. Talo perustettiiin vuonna 1946 ja sen johdossa on Félix Lorenzo Cachazo yhdessä vaimonsa Ritan ja lastensa Ángelan ja Eduardon kanssa.

Alkuvuosina tilan tuotannossa oli sherrymäisiä Amontillado- viinejä mutta vuonna 1980 Ruedan luokitellun viinialueen perustaminen toi radikaalin muutoksen modernin ja raikkaan Rueda-valkoviinin tuottamiseen. Alueen tärkein lajike on paikallinen Verdejo, josta tuotetut raikkaat valkoviinit ovat hyvin aromikkaita, hedelmäisiä ja ne muistuttavat hieman Sauvignon Blanc-lajikkeesta tuotettuja viinejä. Cachazo oli yksi kahdeksasta Ruedan DO-alueen perustajasta. Tuottajan tarhat sijaitsevat noin 800 metrin korkeudella merenpinnasta ja alueen kuumat kesäpäivät mutta viileät yöt luovat täydelliset olosuhteet laadukkaiden viinien tuotannolle. Tarhojen maaperä vaihtelee hiekkamaan, soran ja kalkkikivven välillä. Tilan omistuksessa on noin 35 hehtaaria tarhoja, joista 9 hehtaaria ovat jopa 150 vuotiaita, ajalta ennen kuin viinikirva (phylloxera) tuhosi suurimman osan Euroopan köynnöksistä. Tilan ikivanhat köynnökset ovat säästyneet viinikirvalle epäsuotuisan hiekkamaan ansiosta.