Bourgogne Pinot Noir Les Cras 2019, Olivier Merlin

Bourgogne Pinot Noir Les Cras 2019, Olivier Merlin

1544

Klassinen Burgundin Pinot Noir Mâconnais'n alueelta, La Roche-Vineusen kylästä. Rypäleet on kerätty 0,9 hehtaarin kokoiselta Le Cras-tarhalta, jota viljellään luomumenetelmin. Tarha viettää etelään ja kaakkoon ja sen maaperä on kalkkikiven ja saven sekoitusta. Viini on käynyt kokonaan ilman rypäleterttujen rankoja ja kypsytys pienissä tammitynnyreissä on kestänyt 15 kuukautta. Lopputuloksena on rypäletyypillinen Pinot Noir, jossa on hedelmäisyyttä tasapainottamassa ryhdikästä tanniinisuutta, raikkautta ja yrttisyyttä. Aromeissa korostuvat punaiset marjat, kuten vadelma ja kirsikka. Viini keveämmille lihoille tai linturuuille, esimerkiksi paahdetulle helmikanalle, raastetulla sitruunankuorella maustetun sienirisoton kera.

88/100p Burghound.com: A more deeply pitched nose is both spicier and riper with plenty of floral elements and in particular violet. There is notably better concentration to the middle weight flavors that are at once refined and serious on the lingering and balanced finale. This is a really lovely Bourgogne and highly recommended.

EUR 25

Olivier Merlinin ja hänen Corinne vaimonsa tarina viinitarhureina alkoi vuonna 1987 heidän hankkiessa omistukseensa 4,5 hehtaarin kokoisen Domaine du Vieux Saint-Sorlin-tilan La Roche-Vineusen kylässä, Mâconnais'n alueella. Toiminta laajeni vuonna 1997, jolloin Merlin aloitti myös pienimuotoisen négociant-toiminnan ostamalla rypäleitä valikoiduilta viljelijöiltä erityisesti Pouilly-Fuissén ja Viré-Clessén alueilta. Nykyään talolla on hallinnassa noin 25 hehtaaria viljelmiä. Talon tarhat viljellään luomuviljelyn sääntöjen mukaisesti mutta Merlin ei tavoittele tuotannon sertifiointia. Vuonna 2017 tilan toimintaan tulivat pariskunnan pojat Paul ja Théo, joiden avulla tilan tulevaisuus on dynaaminen ja turvattu. Olivier Merlinistä käytetään toisinaan nimitystä "the wizard of Mâconnais", kuvastaen hyvin hänen yleistä arvostustaan alueen viinien huipulla. Vuodesta 2012 alkaen Olivier Merlin ja Meursaultin kylän legendaarinen viinintekijä Dominique Lafon ovat omistaneet yhdessä Pouilly-Fuissén alueen kenties hienoimman viinitarhan, 2,65 hehtaarin kokoisen Clos des Quartsin, jonka osa köynnöksistä istutettiin vuonna 1917. Tältä tarhalta tuleva huippuvalkoviini myydään erillisen Château des Quarts-brändin alla.