Barolo Bricco San Pietro 2016

Barolo Bricco San Pietro 2016

VK110915

Herkullinen ja superelegantti palsta-Barolo Broccardon perheyhtiöltä. Barolon alueen eteläosan Monforte d'Alban kylästä, Bricco San Pietro-tarhalta tuleva yhden palstan huippu-Barolo. Broccardon perhe omistaa San Pietro-tarhasta 2 hehtaarin kokoisen palstan, jonka tuottama  Barolo on todella hienostunutta, kypsän punamarjaisaa, jäntevää ja mausteista.

93/100p The Wine Advocate!

EUR 36

Broccardo on pienehkö perheyhtiö Monforte d'Alban kylässä Barolon viinialueen eteläosassa. Talo omistaa noin 13 hehtaaria viinitarhoja Monforten, Barolon ja Novellon kylien alueella. Tuotannossa on alueen klassisia viinejä ja talon lippulaivoja ovat single vineyard-tarhaviinit Barolo Ravera (Novellosta), Barolo Paiagallo (Barolosta) sekä Barolo San Pietro (Monfortesta).
Broccardon historia alkoi 70-luvulla, jolloin nykyisten vetäjien isovanhemmat aloittivat viljelyn Barolon alueen eteläosassa. Alkuun rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle mutta 90-luvun alussa talo aloitti omien viinien pullottamisen ja myynnin. Vuonna 2009 Broccardo aloitti vientitoiminnan. Broccardo on tyypillinen italialainen perheyhtiö. Talon palveluksessa on isä Renato, äiti Angela Maria sekä sisarukset Federica, Filippo ja Laura, joka vastaa talon kasvavasta vientitoiminnasta. Broccardo tuottaa klassista, nautittavaa tyyliä maltilliseen hintaan.