Annabel de Château Puybarbe Rosé 2021 (TARJOUS)

Annabel de Château Puybarbe Rosé 2021 (TARJOUS)

VK112489A

Upea, hennon vaaleanpunainen, ”Provence-tyylinen" roseeviini Bordeaux'n alueelta. Raikas, kuiva, persikkaisen hedelmäinen ja hyvin hienostunut. Merlot 55%, Cabernet Sauvignon 30% ja Malbec 15%. Tuottajana on laadukas Puybarben viinitila, joka siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen Anna ja Riku Väänäselle. Nimensä tämä kaunis roseeviini on saanut pariskunnan Annabel-tyttäreltä. Nauti graavikalojen ja raikkaiden kasvisruokien kanssa.

EUR 10

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 40 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita.