Alegre Valgañón Rioja 2020

Alegre Valgañón Rioja 2020

VK112640A

Herkullinen artesaaniviini Riojan luoteisosasta, Obarenes-vuoriston alarinteiltä. Tarhojen läheisyys viileälle Biskajanlahdelle (80 km), yhdistettynä alueen maaperään, joka on hiekkakiven, saven ja kalkkikiven sekoitus, tuottaa mausteista mutta tasapainoisen hienostunutta viiniä. Lajikkeina on Tempranillo 80% ja Garnacha 20%. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytelty noin 15 kuukauden ajan erikokoisissa käytetyissä tammitynnyreissä. Tyylillisesti tämä viini sopii mainiosti keskivahvoille liharuuille, esimerkiksi yrttisille ja valkosipulilla maustetuille karitsankyljyksille.

93+/100p The Wine Advocate: The house red 2020 Tinto showed superbly. It's a blend of Tempranillo from the Obarenes Mountains (Sajazarra and Fonzaleche) with 20% Garnacha from Cárdenas on clay and some 5% white that has 14.2% alcohol but feels perfectly balanced and integrated. It has a serious, harmonious nose with complexity and depth but also youth. It has a soft and juicy texture with focused and clean flavors, finishing with an almost salty twist. Super tasty and easy to drink! Great value too. It matured in a mixture of 1,000- and 3,000-liter oak foudres and 225- and 500-liter barrels.

EUR 18

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen viileässä luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten kalkkikivisillä alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt muilla Espanjan huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Tämä on ensimmäisen sukupolven huipputila, joka huikeilla viineillään uudistaa Riojan hieman konservatiivista mainetta. Viinien hinta-laatusuhde on todella vakuuttava.