Alegre Valgañón Rioja 2019

Alegre Valgañón Rioja 2019

VK112640A

Herkullinen artesaaniviini Riojan luoteisosasta, Obarenes-vuoriston alarinteiltä. Tarhojen läheisyys viileälle Biskajanlahdelle (80 km), yhdistettynä alueen maaperään, joka on hiekkakiven, saven ja kalkkikiven sekoitus, tuottaa mausteista mutta tasapainoisen hienostunutta viiniä. Lajikkeina on Tempranillo 80% ja Garnacha 20%. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytelty noin 15 kuukauden ajan erikokoisissa käytetyissä tammitynnyreissä. Tyylillisesti tämä viini sopii mainiosti keskivahvoille liharuuille, esimerkiksi yrttisille ja valkosipulilla maustetuille karitsankyljyksille.

2018 vintage: 93/100p The Wine Advocate

EUR 17

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.
Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.