Alegre Valgañón Rioja 2018

Alegre Valgañón Rioja 2018

VK112640

Herkullinen artesaaniviini Riojan luoteisosasta, Obarenes-vuoriston alarinteiltä. Tarhojen läheisyys viileälle Biskajanlahdelle (80 km), yhdistettynä alueen maaperään, joka on hiekkakiven, saven ja kalkkikiven sekoitus, tuottaa mausteista mutta tasapainoisen hienostunutta viiniä. Lajikkeina on Tempranillo 80% ja Garnacha 20%. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytelty noin 14 kuukauden ajan käytetyissä tammitynnyreissä. Tyylillisesti tämä viini sopii mainiosti keskivahvoille liharuuille, esimerkiksi yrttisille ja valkosipulilla maustetuille karitsankyljyksille.

93/100p The Wine Advocate: The regular 2018 Tinto was produced with a blend of 80% Tempranillo and 20% Garnacha from different vineyards, mostly in the villages of Fonzaleche and Sajazarra at 500 to 600 meters in altitude. The grapes were very healthy in 2018, and they had a natural fermentation in concrete, oak and stainless steel, the Garnacha with some stems. It matured in oak vessels of different characteristics for 14 months. I see the effect of the Garnacha very clear in this vintage, as it has some aromatic notes—flowers and red fruit, a touch of iodine and something mineral (think wet stones). The palate is medium-bodied, there is some tannin, softened by the Garnacha, and it's juicy and round and finishes with a faint bitter twist.

EUR 17

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 2 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.
Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.