Alegre Valgañón Garnacha Rioja 2020

Alegre Valgañón Garnacha Rioja 2020

1665A

Upea, mehevän kypsän punamarjainen, mausteinen ja silkkinen 100% Garnacha (josta 10% valkoista Garnachaa), Rioja viinialueen eteläosasta, Cárdenasin ja Sajazarran kylien tarhoista (kahdelta palstalta). Pominnan ja rypäleiden murskauksen jälkeen mehu on saanut käydä viiniksi avoimessa tammisammiossa. 50% rypäleterttujen rangoista on saanut olla mukana käymisessä antamassa viinille ryhtiä ja rakennetta pitkäänkin kellarointiin. Käymisen jälkeen viini sai kypsyä osin 500 litran tammitynnyreissa ja osin betonitankissa noin 14 kuukauden ajan. Nauti tätä viiniä esimerkiksi paahdetun ankanrinnan ja linssien kanssa. Tätä viiniä on tuotettu vain 2000 pulloa.

93/100p Wine Advocate: The 2020 Garnacha has an expressive and elegant nose that is perfumed and floral but in a calmed way. It has good ripeness with a moderate 14% alcohol, with good freshness and very fine tannins, acid berry flavors and a vibrant mouthfeel with a lingering finish. It's varietal, elegant and balanced. None of the wines show any oak despite all being oak aged.

EUR 25

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen viileässä luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten kalkkikivisillä alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt muilla Espanjan huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Tämä on ensimmäisen sukupolven huipputila, joka huikeilla viineillään uudistaa Riojan hieman konservatiivista mainetta. Viinien hinta-laatusuhde on todella vakuuttava.