Alegre Valgañón Blanco Rioja 2021

Alegre Valgañón Blanco Rioja 2021

1296A

Upea valkoviini Riojan viinialueen viileästä länsiosasta 550-600 metrin korkeudelta merenpinnasta. 12 kuukautta tammitynnyreissä kypsytetty valkoviini, jonka lajikkeina ovat Viura ja Garnacha Blanca. Viini on kuiva ja verraten täyteläinen; aromeissa korostuu sitrus, keltainen luumu, kukkaisuus ja tammen tuoma mieto savuisuus. Maku on täyteläinen, raikas, hieman tammen sävyttämä ja taspainoinen. Upea valkoviini runsaille kalaruuille, kateenkorvalle ja muille valeille lihoille.

92/100p Wine Advocate: The 2021 Blanco was produced with a blend of 85% Viura, 13% Garnacha Blanca and 2% Rojal and has 12.7% alcohol and a pH of 3.18. It fermented with natural yeasts and some skin maceration and 50% malolactic. It matured in concrete, foudre and 500-liter barrels, working the lees daily at first and then every week after Christmas. It's fresh and has an exotic twist; it's tasty, with an almost salty touch on the finish, quite light.

EUR 18

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen viileässä luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten kalkkikivisillä alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt muilla Espanjan huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Tämä on ensimmäisen sukupolven huipputila, joka huikeilla viineillään uudistaa Riojan hieman konservatiivista mainetta. Viinien hinta-laatusuhde on todella vakuuttava.