Alegre Valgañón 3er Año Blanco 2018

Alegre Valgañón 3er Año Blanco 2018

1983

Kunnianosoitus klassiselle Riojan huippuviinille. Viura ja Garnacha Blanca rypäleet on kerätty hyvin vanhoista köynnöksisitä Sajazarran ja Fonzalechen kylistä Rioja viileästä länsiosasta, noin 550-600 metrin korkeudelta merenpinnasta. Käyminen ja kypsytys (42 kuukautta) on tehty 500 litran ranskalaissessa tynnyrissä ja viinin tuotanto on noin 650 pulloa.

94/100p Wine Advocate: The second vintage of the long-aging white after the initial 2015 is the 2018 Blanco Embotellado 3er Año, an aromatic, medicinal, balsamic, smoky and spicy white (lots of clove!) with some reductive notes reminiscent of some volcanic wines. It's velvety and has volume but with a moderate 13.4% alcohol and very good freshness (a pH of 3.25). It's pure Viura from Fonzaleche and Remelluri that has a faint oxidative character. It matured in a new barrel the first year and then a used barrel the second and third years, with the intention of not being oaky. It has the saltiness of the limestone soils and the freshness from the places. Only 650 bottles were filled in June 2022, a week before I tasted it, yet the wine was harmonious.

EUR 40

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen viileässä luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten kalkkikivisillä alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt muilla Espanjan huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Tämä on ensimmäisen sukupolven huipputila, joka huikeilla viineillään uudistaa Riojan hieman konservatiivista mainetta. Viinien hinta-laatusuhde on todella vakuuttava.