Valpolicella Ripasso Villa Loren 2016

Valpolicella Ripasso Villa Loren 2016

vk110781

Täyteläinen, mausteinen, tummanpunainen Ripasso, jonka aromeissa on kypsää tummaa kirsikkaisuutta, mansikkaa ja pippurisuutta. Eloisa hapokkuus ja miellyttävät tanniinit antavat hyvän ryhdin. Lajikkeina ovat alueelle klassiset Corvina, Rondinella ja Molinara ja käymisen jälkeen osa viinistä on saanut kypsyä 12 kuukauden ajan isoissa tammiastioissa. Ripasso-menetelmällä tehdyt Valpolicella-viinit saavat ylimääräistä runsautta talvella kun kevyehkö Valpolicella viini kypsyy Amarone-viinin käymisestä jääneen kuorimassan päällä. Menetelmä väkevöi viinin, antaen sille lisää tanniineja, väriä ja alkoholia.

Ripasso Villa Loren on täyteläisenä viininä erinomainen grilliviini, etenkin hiiligrillatulle lihalle. Kokeile myös suolaisten leikkeleiden tai kovien juustojen kyytipoikana.

EUR 15

Progetti Agricoli on nuori yritys joka tuottaa juomia ja ruokia nykykuluttajan tarpeisiin.

Villa Loren on saanut nimensä jo edesmenneen kreivitär Lorenza Panigain mukaan, joka ulkonäöltään muistutti Sophia Lorenia. Perheellä on 50 hehtaaria viiniviljelyksiä Vicenzassa, lähellä Veronaa. Tuotannosta suurin osa on kuohuviiniä, mutta he tekevät myös laadukkaita valko- ja punaviinejä.