Riesling Trocken

Riesling Trocken

vk112001

"Puhdasta laatua"


"Todella laatutietoinen perheyhtiö. Isä Werner ja poika Johannes pyörittävät viinitilaa, äiti Karin ja isoäiti Erika hoitavat tilan laadukasta perinneravintolaa. Perheellä on erittäin tinkimätön suhtautuminen laatuun niin viinikellarissa kuin ravintolassakin. Yksikään annos ei lähde asiakkaille ennen kuin yli kahdenksankymppinen Erika on sen tarkastanut ja hyväksynyt" - Kim Moliis, Bottlescouts-kauppias

EUR 11

Klassinen viinivalinta raikkaille äyriäisille ja kalaruuille. Grillatut jättikatkaravut, paistetut ahvenfileet, äyriäisrisotto. Jäännösokeria noin 5 g/l, mikä antaa vinille hyvän hedelmäisyyden vastapainoksi sen hienolle hapokkuudelle.

Weingut Jülg sijaitsee Schweigenin kylässä, Pfalzin viinialueen eteläosassa, aivan Ranskan rajassa kiinni. Rajan toisella puolella on Wissembourgin kylä, joka kuuluu Ranskan Alsacen alueeseen. Jülgin talolla on omistuksessa noin 18 hehtaaria viinitarhoja, joista noin 70% tuottaa vaaleita rypäleitä. Noin 40% tarhoista sijaitsee Wissembourgn kylän rinteillä Ranskan puolella. Weingut Jülg perustettiin vuonna 1961 Oskar Jülgin toimesta. Oskarin poika Werner kehitti tilaa laadullisesti korkeampaan suuntaan ja sitä työtä jatkaa hänen poikansa Johannes. Wernerin vaimo Karin luotsaa tilalla olevaa ravintolaa, joka tunnetaan erittäin laadukkaista perinneruuistaan. 

Johannes otti vetovastuun tilasta vuonna 2010. Sitä ennen hän ehti kartuttaa kokemusta monilla huipputiloilla Saksassa ja Ranskassa. Näitä ovat mm. Emrich Schönleber, Clemens Busch, Jean Stodden ja Domaine des Lambrays Ranskan Bourgognessa. Kokemus huipputiloilta on auttanut Jülgin viinien tason nostamisen huippuunsa. Jülgin viinit tarjoavat huikean hyvää hinta-laatusuhdetta.

Saksalaisilla viinitarhureilla on yhteensä noin 160 hehtaaria tarhoja Ranskan puolella ja heillä on lupa käyttää ja myydä näiden tarhojen rypäleitä saksalaisina. Viinitarhojen tarkempia nimiä ei rajan ylittävien viinien etiketeissä saa käyttää.