Rheingau Riesling Halbtrocken 2014

Rheingau Riesling Halbtrocken 2014

VK112050

2016 Discovery of the year - Stuart Pigott


"Tosi mielenkiintoinen viini. Olin ennakkoon hieman epäileväinen tammikypsytyksen vaikutuksesta mutta lopputulos on tyrmäävän hieno. Hento tammisuus tekee tästä loistavan ruokaviinin. Todella gastronominen herkku pieneltä, uudehkolta viinitalolta" - Kim Moliis, Bottlescouts kauppias


EUR 17

Alkoholikäyminen isoissa uudehkoissa tammitynnyreissä on luovuttanut viinille sen hienostuneesti tammisen luonteen ja runsauden. Jäännössokeria on noin 14 g/l mikä tekee siitä loistavan kumppanin täyteläisille kala- ja äyriäisruuille, aasialaisittain maustetulle porsaanniskalle tai helmikanalle. Poikkeuksellinen ja persoonallinen Riesling.

Bibo Rungen tila sijaitsee Hallgartenin kylässä Rheingaun viinialueen ytimessä. Talo perustettiin vuonna 2013 Walter Bibon ja Kai Rungen toimesta. Walterilla on pitkä kokemus viinintekijänä sekä Badenin alueella että Rheingaussa (Schloss Reinhartshausen). Kai on taustaltaan antiikkihuonekalujen konservaattori. 

Kuuluisa Riesling-asiantuntija ja kirjailija Stuart Pigott nimesi Bibo Rungen vuoden 2016 "Discovery of the year"-viinitilaksi.