L'Antidote Blanc

L'Antidote Blanc

vk111320

"Vastalääke Suomen puuduttavaan alkoholipolitiikkaan"


Nimi syntyi ravintola Gaijinissa, jossa istuimme illallisella kreaamassa siskoni Suvin kanssa. Nimen syntyminen vaati pitkän illan ja muhkean laskun. Inspiraation lähteenä oli myös keskustelumme Suomen puuduttavasta alkoholipolitiikasta. - Outi Jakovirta, , Three Barrel Project

EUR 19

Käsinpoimituista Sauvignon Gris ja Sauvignon Blanc rypäleistä Ranskassa Bordeaux’n alueella valmistettu viini. Rypäleet ovat puristettu yhdessä, mehu käynyt villihiivoilla ja kypsynyt viiniksi tammitynnyreissä kuuden kuukauden ajan. Alkuperäänsä kunnioittava valkoviini, josta ei voimaa puutu. Iso hedelmäisyys, raikkaat hapot, hyvä paahteisuus ja aromikkuus puhuvat kaikki viinin puolesta. Runsaanmakuisille kalaruuille, lohelle, paistetulle piikkikampelalle, paahdetulle helmikanalle.

Three Barrel Project on kolmen suomalaisen kaveruksen viiniä tuottava ja maahantuova yritys, viinitekijänään palkittu Outi Jakovirta. Yhtiö valmistaa viinejä kestävästi viljellyistä rypäleistä eri puolilla maailmaa, ystävien ja kumppaneiden viinikellareissa. Talo uskoo yksinkertaiseen ja luonnonmukaisuutta korostavaan viinintekoon. Kaikkia viinejä valmistetaan pienissä erissä, käsityöllä ja rakkaudella, mukana aimo annos kokemusta ja myös kokeilunhalua.