Alegre Valgañón Rioja 2016

Alegre Valgañón Rioja 2016

VK112640

Herkullinen artesaaniviini Riojan luoteisosasta, Obarenes-vuoriston alarinteiltä. Tarhojen läheisyys viileälle Biskajanlahdelle (80 km), yhdistettynä alueen maaperään, joka on hiekkakiven, saven ja kalkkikiven sekoitus, tuottaa tasapainoisen hienostunutta ja aromikasta punaviiniä. Aromeissa on kypsää punaista marjaisuutta, kirsikkaa ja mansikkaa sekä hienostunutta vaniljaista tammea. Maku on keskitäyteläinen, silkkinen, mausteinen ja pitkä. Upea valinta ankanrinnalle tai grillatuille karitsankyljyksille. Avoimissa betoni- ja tammiastioissa tehdyn alkoholikäymisen jälkeen viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan.

92/100p Wine Advocate

EUR 16

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 2 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.
Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.